Jak vybrat kabelku na ples a firemní akci

Jak vybrat kabelku na ples a firemní akci

Výběr kabelky na plesLuxusní kabelky psanicko-cuoieria-fiorentina nebo firemní akce není úplně jednoduchý, i když většina žen řeší další výzvu v podobě výběru šatů a doplňků, proto si na začátek řekneme několik informací k plesu a poté se podíváme na kabelky. Zkratka, pokud chcete jen vědět jak vybrat plesovou kabelku.

Plesové šaty a etiketa v malíčku

plesové šatyRádi tančíte? Jistě se těšíte a využijete plesovou sezónu k zatančení. Mnohdy se stává, že výběr šatů, kabelky a doplňků zamotají hlavu i zkušené ženě či muži tanečníkovi. Společně si projdeme několik rad a tipů.

Plesový dress code není žádná raketová věda, ale pokud ho neznáte nebo jste o něm nikdy neslyšeli, může základní společenská etiketa způsobit patřičné faux pas. Pojďme se společně podívat, jak se takovým situacím vyhnout.

Jak se obléknout již napoví tzv. dress code (kodex oblékání), který je uveden na pozvánce na ples. Pokud víte, že jdete na ples do opery, oblečte se jinak než na malý vesnický ples. 

Pánské šaty na ples a doplňky

Oblek nebo smoking?

Ať vyberete smoking nebo oblek, v každém případě si na ples zvolte bílou košili. Nic jiného nepřichází v úvahu. Proto nechte všechny odstíny modré, lososové a zelené doma. 

Motýlek nebo kravata?

Pokud jste příznivci motýlků, platí pro vás také některá pravidla. Bílý motýlek je vhodný ke fraku, ale nikdy ne k smokingu. Místo bílého motýlka proto zvolte černého, námořnického nebo červeného. K dispozici by měl být kapesníček stejné barvy. 

Pánské doplňky a pár rad

Pánské společenské body netřeba zmiňovat, jen doporučení pro formálnější příležitosti volte lakýrky, jinými slovy, černé lakované boty. Je-li v šatníku kožený pásek, který barevně ladí s vaší obuví, nezapomeňte na něj. Společenská událost začíná ne-li doma při výběru šatů, tak minimálně při příchodu na ples, konverzování u šatny a seznamování se s programem. 

Zpravidla prvního společenského faux pas se muži dopouští u šaten, když ženám nepomohou z kabátu nebo jim přehršel pomáhají se sundaváním třeba dámských rukavic. Pán si zpravidla nejdříve odloží svůj kabát a má-li, tak i své pánské kožené rukavice a poté pomáhá dámě z kabátu, ale již nikoliv z dámských rukavic nebo dokonce dámské čepice na ples.

 

U mužů se také neočekává, že by sebou na ples brali společenské kabelky či brašny a to i kdyby se jednalo o pracovní událost. Kabelka na plese je výsadou žen.

Dámy a jejich příprava na ples

Dámské plesové šaty

Koktejlové šaty na maturitní ples nejsou vhodné! Ženy si často myslí, že černými koktejlovými šaty vyřeší každou situaci, ale koktejlové šaty nejsou těmi pravými šaty na ples. Na vážný ples je nejlepší zvolit šaty v délce alespoň ke kolenům. Bílé svatební šaty nebo bílé prodloužené šaty nejsou vhodné.

Dlouhé rukavice jsou vítány

Pas šatů by měl být co nejužší a sukně co nejširší. Je možné odhalit ramena jako u šatů bez rukávů, ale opět záleží na příležitosti. Pokud se chystáte do opery, nezapomeňte si vzít dlouhé rukavice. A na neformálním plese budou vždy vypadat dobře. Když pijete, mějte je nasazené a když jíte, sundejte si je. Náramky by se měly nosit přes rukavice. V takovém případě nechte prsteny i hodinky doma. Co ale nenechávejte doma jsou luxusní kožené rukavice, které ochrání vaše ruce než se z domova dostanete na ples a zároveň vypadají elegantně a krásně ladí se zimním kabátem.

Dámské plesové lodičky

S dámskou obuví je to trochu složitější. Měly by mít vysoký podpatek, uzavřenou špičku a otevřený střed a patu. Většina žen, které se plesu účastní, je však neuvidí. Barva bot by měla ladit s šaty, ale černou barvou nic nezkazíte. Totéž platí pro plesovou kabelku. Je samozřejmé, že velké kabelky se na ples nehodí a je lepší volit mezi některou z mini kabelek.

Shrnutí na co myslet u oblečení

Muži

  • Oblek nebo smoking ✅ 
  • Bílá košile ✅
  • Motýlek nebo kravata ✅
  • Kožený pásek pánský - pozor neplést ✅
  • Džentlmenské chování nebo aspoň základy společenského chování ✅

Ženy

  • Pozor na výběr plesových šatů
  • Dlouhé plesové rukavice jsou vítány ✅
  • Kabelka psaníčko (plesová kabelka) ✅
  • Punčochy ✅
  • Plesové boty (lodičky) s uzavřenou špičkou a podpatkem ✅
  • Šperky ✅

Plesová kabelka

bílá plesová kabelka-gianni-chiariniNa společenské události jako je ples je nutná malá kabelka. Pro tyto příležitosti se skvěle hodí kabelka tzv. psaníčko na ples, ale můžete se rozhodnout i pro mini kabelky. Při výběru plesové kabelky máte dvě osvědčené možnosti. Plesovou kabelku slaďte k barvě šatů, případně ji slaďte s barvou ostatních doplňků. Psaníčko kabelka na ples

Pokud budete kabelku ladit k šatům, je nejlepší zvolit stejnou barvu a odstín. Vždy záleží na celkovém dojmu, který vámi zvolená kombinace vytvoří. Trochu riskantnější variantou je zvolit kabelku, která kontrastuje s outfitem. V tomto případě se doporučuje zvolit k jednoduchým šatům poněkud výraznější psaníčko a k složitějším šatům naopak jednoduché, tedy méně výrazné psaníčko.

V aktuální plesové sezóně jsou módní šaty v barvách modré a to od tyrkysové po světle modrou, zlaté a vínové barvě. Univerzálními barvami plesového psaníčka jsou černá, zlatá a stříbrná. Obecně platí, že se ke světlým šatům hodí bílé, krémové či stříbrné doplňky. S tmavšími šaty zpravidla ladí černé, stříbrné či zlaté doplňky. 

Jaké typy plesových kabelek existují?

Psaníčko do ruky

Nejjednodušším typem malé kabelky je hranatá klasika. Mini kabelka v rozměru a tvaru podobnému poštovní obálky je stylovým doplňkem ke všem šatům. Pokud víte, že chcete na plese bezstarostně tančit a nikdo se vám nedívá na kabelku, zvažte kabelku s poutkem na ruku. Zavěsíte ji za zápěstí a můžete tančit.

 Společenská kabelka do divadla   Luxusní kabelka na firemní akci  žlutá plesová kabelka-cuoieria-fiorentina  Luxusní kabelky psanicko-cuoieria-fiorentina

Plesové kabelky s dlouhým popruhem

Dříve byly dlouhé kabelky na plese považovány za faux pas. Ale dnes je na tyto kabelky nahlíženo pozitivněji. jsou tyto tašky oblíbené a žádané mnoha ženami. Pokud je vaším sloganem „Komfort nade vše“, určitě při výběru přejděte do této sekce. Pokud je vaše heslo ,,pohodlnost nadevše‘‘, určitě zamiřte při výběru do této sekce. Je myslete na to, že je není vhodné nosit jako crossbody, ale pouze zavěšené přes jedno rameno.

Zpět do obchodu