Jak vybrat crossbody kabelku

Naše očekávání od kabelky pro volný čas jsou jiná než o mini kabelky nebo dokonce shopperky. Před tím, než přejdeme na výběr kabelky crossbody, podíváme se na výběr kabelky obecně.

3 tipy jak vybrat dámskou kabelku

cross body kabelka cuoieria-fiorentinaDokážete si představit, být bez kabelky? Zkusme si představit jeden týden, kdy jedeme do práce (nebo jdeme do školy) bez kabelky, odpoledne zajdeme s kamarádkou na kafe, večer na akci či večeři a stále bez kabelky. To snad ani nelze. Pro muže je kabelka asi záhadný místem, ale ženy vědí své. Většina žen má více než jednu a některé jich vlastní i desítky, ale ruku na srdce, která žena by neměla mezi všemi tu svoji oblíbenou. Tu jedinečnou. A jak ji vybrat?

1. Kam ji budete nosit? K jakému účelu kabelku potřebujete

Půjde o kabelku na každodenní nošení do práce či ji spíš využijete na nákupy a cestování? Jestliže víte, k čemu budete kabelku používat, spíš vyberete tu vhodnou a trefíte styl, tvar a design a to nemluvě o velikosti.

Klasické kabelky mívají hranaté obrysy, extravagantní kabelky se vyznačují nezvyklou kombinací barev a proporcí. Elegantní kabelky mívají jemně zaoblené tvary. Dalším kritériem je i držení kabelky, formální kabelky mají krátká ucha nebo se nosí v ruce, kdežto kabelky s delšími popruhy působí sportovněji. Kabelka crossbody může působit jak sportovněji, ale při kombinaci s kůží může jít o decentní pracovní kabelku a to se bavíme jen o kožené kabelce crossbody

2. Materiál kabelky? Aneb také jde o péči kabelku

Barva, styl, tvar to vše ovlivňuje dojem z kabelky, ale není to jediné a je potřeba myslet i na materiál. Podívejte se na kabelku z kůže, jak luxusně a majestátně působí, naproti tomu textilní materiál vybízí k ležérnímu až volnočasovému dojmu.

U výběru materiálu berte v potaz cenovou stránku ale i péči, jakou bude kabelka vyžadovat. Kožená kabelka vám bude dělat roky radost. Pravá kůže je velice kvalitním materiálem, který vydrží a stále vypadá elegantně. Co se péče týče, je dobré kůži naimpregnovat, pravidelně ji čistit speciálními přípravky (doporučujeme přípravek vždy vyzkoušet na spodní části kabelky) a nakrémovat. 

Syntetické kabelky jsou méně náročné na péči nejsou tolik náchylné na poškození a bývají také levnější. 

3. Kabelka a barva

Vezmeme to malinko oklikou, ale k cíli se dostaneme. Podívejte se do vašeho šatníku, jaká barva se tam nejčastěji nachází? Ráda se oblékáte velmi barevně? V tom případě se bude hodit, když zvolíte barvu kabelky v neutrálním odstínu černé, bílé, šedé či hnědé. Je-li v šatníku převaha šedé, černé a bílé, nebojte se oživit outfit výraznější barvou kabelky, třeba červenou.

červená kabelka

Výběr crossbody

Crossbody kabelka (crossbody bag) je hitem mezi kabelkami, které lze označit za sportovní. Její hlavní prim je praktičnost ačkoliv mívá menší rozměry a hlavní devizou je nastavitelný popruh, díky kterému můžete nosit kabelku křížem přes tělo. Takto nošené kabelky působí uvolněnějším dojmem a umožňují volnost pohybu rukou.

Kabelka crossbody se v uvedených parametrech vybírá jako klasická kabelka:

  1. Kam ji budete nosit?
    Plánujete ji nosit do práce či do školy? Měla by být víc elegantní a reprezentativní. Měla by crossoby být parťačkou do města? Vybírejte z rozměrově menších kousků, do kterých se vejde co potřebujete pro návštěvu kavárny či procházku po promenádě.

  2. Materiál kabelky?
    V dnešní době lze vybírat ze všech možných typů materiálu od kůže po textil. Zvolíte-li textil bude crossbody nejspíš finančně dostupnější a méně náročná na péči, ale nejspíš méně reprezentativní do společnosti. Jste-li sportovně založená volte mezi crossbody z textilu a to platí i pro muže, kteří shání pánské crossbody kabelky.
    Kůže jako materiál působí elegantně a i když počáteční investice může být dražší než u textilu, časem se vám vrátí jak na financích (to potěší vašeho partnera), tak hlavně na příjemných zážitcích, kdy vás bude reprezentovat. Mít doma jednu koženou crossbody je praktické.

  3. Kabelka a barva
    Doporučení s barvou je úplně stejné u crossbody jako u klasické kabelky. Máte šatník plný barevných kousků, zvolte neutrálnější odstíny, dobrou volbou může být béžová kabelka crossbody. Máte-li v šatníku spíš decentní barvy, zvolte výraznější barevnou variantu a nemusí to být hned rudá, ale klidně černá crossbody.

Další body při výběru

Co v ní budete nosit

Je dobré si na začátek sepsat věci, které budete sebou nosit. Konkrétní seznam napoví, do jakých typů rozměrů se spíš dívat. 

  • Mobil, šminky, klíče, žvýkačky > stačí malá kabelka crossbody
  • Nosíte do práce ještě dokumenty, notebook > lepší bude velká kabelka crossbody 

Velikost souvisí s nosností. Kabelky je dobré nepřetěžovat, aby se neponičily. Malé a společenské kabelky unesou cca 0,5 kilo. Naopak business kabelky nebo shopperky mohou unést až 3 kila.

Vnitřek kabelky

Cross body kabelka _mini-kabelka-cuoieria-fiorentinaDívčí kabelka crossbody je převážně rozměrově menší a tudíž vnitřek nebývá dělený. Vnitřek kabelkyMladým slečnám to často vyhovuje, ale pro ženy může být vnitřní dělení kabelky důležité, protože do kabelky bude sahat několikrát za den (pro klíče, pro mobil, parfém apod.).

 

 

Hodí se k vaší postavě

Dámská crossbody a jakákoliv kabelka zvýrazňuje místa na těle nositelky, kterých se dotýká. Velikost kabelky tak přizpůsobte svým tvarům. Slečny a ženy s výraznějším dekoltem dávají přednost kabelkám do pasu, aby nezdůrazňovaly jejich poprsí. U žen s výraznějšími křivkami se doporučuje volit větší kabelky. Pro ženy menšího vzrůstu je dobré vybírat z menších kabelek, jelikož je opticky prodlouží.

A jaké vybrat tvary crossbody? Oválné a čtvercové tvary jsou klasiky a v klidu lze mezi nimi vybírat.  

Pokud si nebudete jistí, určitě se nám ozvěte. Rádi poradíme!

 

bílá crossbody  černá crossbody červená crossbody krémová crossbody cross body kabelka cuoieria-fiorentina

 

3+2 důvody proč si vybrat crossbody kabelku

Mají řadu vlastností, které ocení i náročná žena. Pojďme na to:

  1. Praktická

Crossbody jsou praktické nejen díky své velikosti, ale také váze - bývají lehčí a díky popruhu je můžete nosit přes rameno a mít volné ruce.

Hodí se nejen do práce, na ples, ale i na festivaly nebo třeba procházky v přírodě a ve městě.  

  1. Stylová

Působí dobře a je skvělým stylovým doplňkem pro volnočasový a sportovní styl. 

  1. Univerzální

Crossbody kabelky jsou univerzální a můžete si ji vzít prakticky ke všemu. Dříve se doporučovalo brát na formálnější události spíš psaníčka, ale již existují mini crossbody

Bonusové důvody pro crossbody:

  1. Populární

V současné době jsou velmi populární a je to především díky uvedeným předchozím důvodům a vlastnostem. Navíc je rády nosí i celebrity a to jim také zvedá na popularitě.

  1. Bezpečnost

Velkou výhodou je bezpečnost, jelikož kabelku nosíte pevně na těle. Živly, které si rádi něco přihledí mají ztíženou možnost a vy jste více v bezpečí. Stává se tak výbornou volbou jak pro každodenní nošení tak i jako cestovní zavazadlo (třeba na doklady).

Vybírejte z nabídky

Crossbody   >   Mini kabelky   >   Společenské kabelky   >   Pánské kabelky

 

Zpět do obchodu